Избери касов апарат, електронна везна кантар и фискален принтер от нашите Продукти www.profinance.bg

Подновихте ли своя договор за сервиз за касов апарат? Договор за касов апарат Дейзи.

Подновихте ли своя договор за сервиз за касов апарат?

Препоръчана публикация:

Подновихте ли своя договор за сервиз за касов апарат?

Не забравяйте да сключите договор за касов апарат. Той се подновява всяка година.Актуален сервизен договор за касов апарат трябва да имате задължително. Само валиден и подновен на време договор за сервизно обслужване ще ви даде възможност да ползвате вашият касов апарат безпроблемно. Договори за сервиз и поддръжка на касови апарати се сключват за срок от една година.

Договор се сключва или подновява при напълно изправно фискално устройство.

Ако по време на подновяването касовия апарат има проблем. То първо трябва да бъде отстранен проблема след което да се удължи договора или да се сключи нов такъв.

Знаете ли че успоредно с договора за сервиз вие подновявате Абонамент за СИМ карта към мобилен оператор?

Да това се случва от 2011 година тогава се направиха тези промени поискани от НАП. Целта беше да се намали и да се извади сивия сектор на светло. Вградения данъчен терминал няма как по друг начин да предава данните натрупвани в касовия апарат. За това беше монтирана СИМ карта която е само за пренос на данни. Така посредством двете неща се осъществява дистанционна реална връзка със сървърите на НАП. Много от старите търговци помнят тези промени и знаят че е важно да подновят своя договор за сервиз навреме.

Защо е важно да се удължи срока на договор за касов апарат преди да е изтекъл?

Това е важно защото както споменахме по-горе освен договор за сервиз вие подновявате Абонамент към мобилен оператор. Когато към мобилния оператор няма плащане от крайния клиент направено чрез сервизната фирма. Той изключва СИМ картата от своята мрежа и тя не е активна. В следствие на което тя спира да предава данни към НАП. След последните промени ако е изтекъл Абонамента за СИМ карта и нямате активна мобилна свързаност. To вашия касов апарат ще блокира и няма да можете да издавате касови бележки с него. В така създалата се ситуация няма да можете да работите нормално с клиенти. От друга страна ако ви минат на проверка от НАП сте уязвими и подлежите на санкции.

Подновихте ли своя сервизен договор за касов апарат?

Не сте и сега имате касов апарат с изтекъл сервизен договор.

Сега какво трябва да се направи след като сме допуснали да изтече договора за сервиз?

За да бъде активирана СИМ карата във вашия касов апарат е необходимо да посетите нашия офис. Трябва да носите освен касовия апарат, неговият паспорт /В паспорта се вписват промените които са направени а именно подновяването и удължаването на договора за една година./ , договора за сервиз който имате на хартия/Тук се вписва удължаването на договора./. Оставяте всички документи заедно с апарата. След което трябва да бъде генерирано плащане от клиента към сервиза.За което задължително издаваме фактура. След като вие сте платили. Ние от сервиз Профинанс Д ЕООД ще направим заявка към мобилния оператор и производителя.С която заявка ще поискаме той да Активира СИМ карата. Заявката се изпълнява в рамките на 24часа. След като бъде активна ние ще направим крайно плащане към мобилния оператор и производителя. Така ще удължим срока за СИМ картата за още една година. След тази процедура ще можете да продължите да ползвате вашия касов апарат.

ЗАБЕЛЕЖКА !! /КОГАТО Е ИЗТЕКЪЛ ДОГОВОРА ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТИ ТАКСА ЗА АКТИВИРАНЕ НА СИМ КАРАТА/АКО ДОГОВОРА НЕ Е ИЗТЕКЪЛ И СИМ КАРАТА Е АКТИВНА НЯМА НУЖДА ДА СЕ ПЛАЩА ТАКСА ЗА АКТИВИРАНЕ./

Удължихте ли едногодишния срок на вашия договор за сервиз и поддръжка за касов апарат?

Ако все още не сте заповядайте при нас сервиз Профинанс Д ЕООД гр.София. Забележете при нас получавате безплатен договор за сервиз при покупката на нов касов апарат. Най-ниски цени при подновяване или сключване на договор за сервиз за касов апарат.

Търсите евтин договор за касов апарат?

Полезна информация

 • Как да извадя дубликат/копие на касовия бон ползвам касов апарат Дейзи Компакт S01?
  • Отпечатване на копие на бележка от касов апарат Daisy Compact S 01. Дубликат на касов бон за касовия апарат Compact S 01 се вади в режим....

 • Сторно на касов апарат Daisy? Как се прави сторно с причина операторска грешка за касов апарат Дейзи Compact S 01 ?
  • Важно е да знаете че всички сторно операции се извършват само от касовият апарат. Сторно операторска грешка при касови апарати от серията Compact и конкретно за Daisy Compact S 01 се прави в режим продажби. ЗАБЕЛЕЖКА: ЗА да извършите успешно операцията сторниране на касова бележка то вие трябва да имате сторнираната сума налична в касовият апарат. Ако обаче сумата не е налична в апарата ще се наложи да направите служебно въвеждане на сумата която искате да сторнирате. Ако не въведете служебно тази сума касовият апарат ще ви изпише че нямате достатъчна касова наличност!

   Важно!!! Имайте в предвид следното всички сторно операции се извършват само от касовият апарат: Сторно Касова Бележка от кочан е първичен счетоводен документ, който се издава при връщане на стока, при рекламация на стока, при грешно натрупване след приключена клиентска сметка или други подобни. Касовата Бележка от кочан се използва и за продажби в брой, когато касовият Апарат (фискалното устройство) не работи, поради липса на електроенергия, извършване на експертиза на касовия апарат от БИМ или по време на ремонт, за времето вписано в паспорта на касовия апарат.

 • Цени при подновяване или сключване на нов договор за сервиз касов апарат Дейзи Компакт S01?
  • Профинанс Д ЕООД сервиз за касови апарати в София предлага най-ниски цени за договор за касовия апарат Дейзи Compact S01....

 • При пускане на дневен финансов отчет за касов апарат Compact S01 на дисплея ми изписва STL-ДА, C-НЕ какво ме пита и какво трябва да направя?
  • На дисплея ви изписва STL-ДА, C-НЕ. Какво трябва да направите? Ако искате апаратът да ви отпечати на хартия натрупания дневния оборот от касовия апарат Compact S01? Трябва да натиснете STL-ДА. Ако натиснете C-НЕ натрупания в апарата оборот ще бъде предаден към НАП без да бъде разпечатен на хартия.

Нови промоции